Redni broj | Šifra | Naziv predmeta | Sem. | T | Status | Časovi aktivne nastave | ECTS | |||
P | V | KV | ||||||||
1. | ZPPHB01 | Informatika | 1 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
2. | ZPPHB02 | Menadžment | 1 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
3. | ZPPHB03 | Poslovni engleski jezik 1 | 1 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
4. | ZPPHB04 | Poslovna etika | 1 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
5. | ZPPHB05 | Izborni predmet 1 | 1 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Uvod u prehrambene tehnologije |
|
|
|
|
|
|
| |
5. | ZPPHB06 | Izborni predmet 2 | 1 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Proizvodnja i prerada organske hrane |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
6. | ZPPHB07 | Osnovi ekonomije | 2 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
7. | ZPPHB08 | Poslovno pravo | 2 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
8. | ZPPHB09 | Poslovni engleski jezik 2 | 2 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
9. | ZPPHB10 | Elektronsko poslovanje | 2 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
10. | ZPPHB11 | Izborni predmet 3 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Hidromehaničke operacije |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | ZPPHB12 | Izborni predmet 4 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Legislativa o hrani |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
Ukupno časova na 1. godini osnovniz akademskih studija | 360 | 300 |
| 60 |
Redni broj | Šifra | Naziv predmeta | Sem. | T | Status | Časovi aktivne nastave | ECTS | |||
P | V | KV | ||||||||
1. | ZPPHB13 | Agroekologija | 3 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
2. | ZPPHB14 | Opšta hemija | 3 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
3. | ZPPHB15 | Osnovi biologije ćelija i tkiva | 3 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
4. | ZPPHB16 | Biostatistika | 3 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
5. | ZPPHB17 | Izborni predmet 5 | 3 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Tehnologija voća i povrća |
|
|
|
|
|
|
| |
5. | ZPPHB18 | Izborni predmet 6 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Kontrola kvaliteta u tehnologijama animalnog porijekla |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
6. | ZPPHB19 | Organska hemija | 4 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
7. | ZPPHB20 | Opšta fiziologija | 4 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
8. | ZPPHB21 | Zaštita životne sredine | 4 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
9. | ZPPHB22 | Ekološka primjena GIS tehnologija | 4 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
10. | ZPPHB23 | Izborni predmet 7 | 4 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Tehnologija mesa i ribe |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | ZPPHB24 | Izborni predmet 8 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
Ukupno časova na 2. godini osnovnih akademskih studija | 360 | 300 |
| 60 |
Redni broj | Šifra | Naziv predmeta | Sem. | T | Status | Časovi aktivne nastave | ECTS | |||
P | V | KV | ||||||||
1. | ZPPHB25 | Zoologija | 5 |
| O | 2 | 3 | 5 | 5 | |
2. | ZPPHB26 | Fitocenologija | 5 |
| O | 2 | 3 | 5 | 5 | |
3. | ZPPHB27 | Biohemija | 5 |
| O | 2 | 1 | 5 | 5 | |
4. | ZPPHB28 | Uvod u tehnologije i materijale | 5 |
| O | 2 | 2 | 5 | 5 | |
5. | ZPPHB29 | Izborni predmet 9 | 5 |
| IB | 2 | 1 | 5 | 5 | |
|
| laboratorij za kontrolu kvaliteta |
|
|
|
|
|
|
| |
5. | ZPPHB30 | Izborni predmet 10 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Kontrola kvaliteta ambalaže i pakovanja |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
6. | ZPPHB31 | Formulacijsko inženjerstvo | 6 |
| O | 2 | 3 | 2 | 5 | |
7. | ZPPHB32 | Numeričke metode u inžrnjerstvu | 6 |
| O | 2 | 3 | 2 | 5 | |
8. | ZPPHB33 | Reakcijsko inženjerstvo | 6 |
| O | 2 | 1 | 2 | 5 | |
9. | ZPPHB34 | Pedologija | 6 |
| O | 2 | 2 | 2 | 5 | |
10. | ZPPHB35 | Izborni predmet 11 | 6 |
| IB | 2 | 1 | 5 | 5 | |
|
| Kontrola kvaliteta i tehnologija konditorskih proizvoda |
|
|
|
|
|
|
| |
10. | ZPPHB36 | Izborni predmet 12 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 | |
|
| Toksikologija hrane |
|
|
|
|
|
|
| |
Ukupno časova: | 12 | 10 |
| 30 | ||||||
Ukupno časova na 3. godini osnovnih akademskih studija | 360 | 300 |
| 60 |
Redni broj | Šifra | Naziv predmeta | Sem. | T | Status | Časovi aktivne nastave | ECTS | ||
P | V | KV | |||||||
1. | ZPPHB37 | Genetika | 7 |
| O | 2 | 2 | 2 | 5 |
2. | ZPPHB38 | Instrumentalne metode | 7 |
| O | 2 | 1 | 2 | 5 |
3. | ZPPHB39 | Oplemenjivanje domaćih životinja | 7 |
| O | 2 | 1 | 2 | 5 |
4. | ZPPHB40 | Štetne materije u poljoprivrednim proizvodima | 7 |
| O | 2 | 4 | 5 | 5 |
5. | ZPPHB41 | Izborni predmet 13 | 7 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 |
|
| Zdravstvena sigurnost hrane |
|
|
|
|
|
|
|
5. | ZPPHB12 | Izborni predmet 14 | 2 |
| IB | 2 | 2 | 5 | 5 |
|
| Bioreakcijski sistemi |
|
|
|
|
|
|
|
Ukupno časova: | 12 | 12 |
| 30 | |||||
6. | ZPPHB36 | Stručna praksa | 8 |
| O |
| 20 |
| 20 |
7. | ZPPHB37 | Diplomski rad | 8 |
| O |
| 10 |
| 10 |
Ukupno časova: |
| 30 |
| 30 | |||||
Ukupno časova na 4. godini osnovnih akademskih studija | 180 | 450 |
| 60 |